Meeting Overview

Oldham Health Scrutiny Committee 3 September 2019 6pm – 8pm Crompton Suite, Civic Centre, Oldham

No	Item	Time		
1 - 9	(1) Apologies, (2) Declarations of Interest, (3) Urgent Business, (4) Public Question Time, (5) Minutes of Previous Meeting, (6) Minutes of the Greater Manchester Joint Health Scrutiny Committee on 13 March 2019, (7) Minutes of Joint Scrutiny Panel for Pennine Care (Mental Health) on 21 March 2019 and 23 July 2019, (8) Resolution and Action Log, (9) Meeting Overview			
Items for Discussion				
10	North West Ambulance Service Pat McFadden, Head of Service for Greater Manchester, North West Ambulance Service	6.10pm 20 mins		
	For the committee to consider the current local Ambulance Service offer and local health priorities and how NWAS can best meet the needs of Oldham's communities			
11	Thriving Communities Programme Update Peter Pawson, Thriving Communities and Place Based Integration Programme Manager	6.30pm 20 mins		
	For the committee to consider the update on the Thriving Communities programme, with specific reference to progress made in the initial phase of the Social Prescribing Innovation Partnership			
12	Choice and Equity Policy Helen Ramsden, Interim Assistant Director of Joint Commissioning	6.50pm 20 mins		
	For the committee to consider the development of the policy and any subsequent implications			
13	Urgent Primary Care Nicola Hepburn, Associate Director of Commissioning	7.10pm 20 mins		
	For the committee to note the update on progress made since the report to Health Scrutiny in March 2019.			
14	Council Motions Chair	7.30pm 10 mins		
	For the committee to receive a summary of the health-related motions that were debated by Council on 10 July 2019.			
15	Mayor's Healthy Living Campaign Chair	7.40pm <i>10 mins</i>		
	For the committee to receive an update on the Mayor's Healthy Living Campaign			

16	Health Scrutiny Forward Plan Chair	7.50pm 10 mins
17	Close Chair	8.00pm
	Date of next meeting 15 October 2019 at 6pm in Crompton Suite	